Something New 29.05.12

Jajemän! Jag och Adri hittade till Näsduksträdet i Botaniska Trädgården. Tydligen var vi där med mamma och pappa när vi var yngre. Vi kan inte riktigt minnas den händelsen, så ett nytt besök kändes lägligt.
Är det löv? Är det näsdukar? There's no need to decide!
Jag lånade Adris fräscha kamera och tog spexiga naturbilder.

Something New 28.05.12

För några veckor sedan frågade min kollega Jessica mig om jag skulle gå på studiedagen. Va? Vaddå "gå på studiedagen"? Är man inte ledig då? Nej fan, nu är jag ju vuxen. Studiedag betyder inte längre en ledig dag, det betyder gå till jobbet och studera. Jaha. Så i åtta timmar satt vi och utvärderade det vi gjort de senaste nio månaderna. I runda slängar kom vi fram till följande:
  • Barngruppen är för stor
  • Vi är för få personal
Ja. Jag vet. Nobelpriskommittéen för mest originella utvärdering lär höra av sig vilken dag som helst nu.

Something New 27.05.12

Jag har funderat på att framkalla mina digitala bilder i ungefär fem år nu. Aldrig blir det av. Men så kom jag på att allt kan skötas, ja, digitalt nu för tiden. Och inne på japanphotos hemsida kan man framkalla till höger och vänster. Jag satsade på en liten canvas på mig, Karin och Linn för sisådär 200 spänn.

Something New 26.05.12

Eurovision 2012! Familjen Jalming är eld och lågor. Vi laddar upp med 20e etappen av Giro d'Italia och Roberto Vacchis uppspelta ubrott. "Nibali ligger på rulle, Rodriguez attackerar!! Vad gör Hesjedal? HAN SVARAR! De Gendt rycker ifrån!! Basso sliter, vad kommer att hända!? CAVENDISH ATTACKERAR! HAN ATTACKERAR!!" Vacchis galna skrikande om vem som kommer vinna Girot (eller Touren för den delen). Ja, det är äkta sommar.
Eurovision, alltså. En av mina favoriter är Turkiet, inte för att de borde vinna eller för att det är särskilt bra, utan för att låten är så jäkla catchy! Kan inte sluta lyssna på den. Tillslut kan man faktiskt bortse från att det hela är ganska hopplöst.
En av mina favoriter i Eurovision-sammanhang är Rysslands bidrag från 2006, Never Let You Go. Snygg melodi, snygg dekor, piano, rosor, balett och en ung och fräsch Dima Bilan. What's not like?

Something New 25.05.12

Contagion

Imponerade rollista och duktig regissör bildar filmen Contagion, en stillsamt spännande film om en ny pandemi som skakar jorden. Väldig lugnt och realistiskt, inga explosioner, inget överdrivet, bara ett möjligt svar på frågan: Hur enkelt kan en ny sjukdom spridas och hur reagerar människor när deras liv hotas? Välgjort, suggestivt och väldigt bra.



Contagion får 7 av 10. Sevärd!

Something New 24.05.12

Långhelg i Varberg! PRECIS vad jag behövde efter några ansträngade veckor på jobbet. Adri har kommit upp från Malmö och mamma och pappa är lediga från sina jobb så mycket mystid med familjen. Dagarna fylls av solande på verandan, gos med hundarna, cykelturer och Giro d'Italia. Och Eurovision såklart!
Igår kollade vi på DOX-dokumentären om racerföraren Ayrton Senna. Tänk att sporter som Formel 1 kan bli så  intressanta, bara det berättas på rätt sätt. Hurra för Dox!

Something New 23.05.12

Jag och Linn promenerade längs Linnégatan och hittade det här:
Kan ju vara bra att veta vart man ska göra av sin ponny när man är i stan.

Something New 22.05.12

På tal om Göteborgsvarvet, i USA finns det något som heter "Run for your lives!", en obstacle course där man ska springa ifrån zombies. Seriöst, hur gärna vill man springa det? GÄRNA!


Something New 21.05.12

Jag har äntligen tagit mod till mig och skaffat Steam och Onlive. Steam är som en virtuell spelbutik, man kan köpa spel som man installerar på datorn. Går jättefort, enkelt att använda och dessutom billigt. Och Onlive är ett spelcommunity där man kan köpa spel, provspela innan man köper och dessutom kolla när andra spelar. Om man inte känner för att köpa spelen kan man nöja sig med att spela de första 30 minuterna, helt gratis. Jag testade Homefront, vilket var sådär. Inget att skriva hem om direkt. Just nu befinner jag mig i en Call of Duty-bubbla, så jag kan nog inte uppskatta andra krigspel till fullo.
Från Steam köpte jag Half Life 1. Det har nog gått sex år sedan jag spelade Half Life 2 första gången och nu ÄNTLIGEN får jag spela föregångaren. My god. Kommer bli awesome!
Tillbaka till Black Mesa. Love it!

Something New 20.05.12

Underbart väder! Och underbart väder  + cykel + stor park = glad_tjej_88! Jag tog cykeln till Slottskogen och passade på att köra runt på ställen jag inte känner till så bra, så jag lär mig att hitta runt. Reslutatet blev att jag tappade bort mig, haha. Men så hittade jag den blåa linjen, kvarlämnad efter Göteborgsvarvet, som jag följde till Slottskogsvallen och därefter kunde hitta hem. Det var spännande! Andra gången sedan jag flyttade till Späckhuggaregatan som jag kommit vilse i Slottskogen.

Something New 19.05.12

Karin gästade Göteborg idag, så jag och Linn mötte henne, hennes bror Arvid och hans vän Nils för middag på Bombay på Andra Långgatan. Tikka Masala, raita, mango lassi och vitlöksnan för 190 spänn. Ja, ganska överkomligt. Om det slog New Delhi på Vasagatan? Hm. Nä, inte riktigt lika gott. Å andra sidan kan man aldrig få nog av bra indiska restauranger. En i varje stadsdel helst.
Nu är det dock läggdags, har suttit vid datorn i över en timme och bara degat. Kollat på winblog, failblog, dailysquee osv osv. Och dessutom gjort Soap till mitt skrivbordsunderlägg på datorn. Suck. Varför var han tvungen att dö ifrån mig? Buhu.

Something New 18.05.12

Säsongsavslutande avsnittet av How I Met Your Mother. Perfekt att avsluta en hård arbetsvecka med. Jag åt Ben & Jerry's, stunden till ära och tog sedan en timmes powernap. Fin eftermiddag. Hurra för helg!

Something New 17.05.12

Efter jobbet igår åkte jag hem till mamma och pappa och hundarna för lite kristi himmelsfärd-mys.
'
Vi träffade en liten Leonberger-valp. Jag ville ta med honom hem!
Och imorse vaknade jag med en liten Nallefjant under täcket. Snuttepuff!

Something New 16.05.12

Vissa dagar börjar jag pisstidigt. Och igår var ute på hållplatsen klockan fem på morgonen, för att ta morgonens allra första spårvagn. Det har jag aldrig gjort förut! Mycket spännande (jag var enda passageraren, surprise surprise).

Something New 15.05.12

I kölvattnet efter Modern Warfare 3 försöker jag lappa ihop mitt brustna hjärta med att spela Modern Warfare 1. Underbart spel alltså, det är så jäkla spännande. Fortfarande!
Och jag har börjat läsa en ny bok, Fifty Shades of Grey. "The book will be banned from California libraries due to explicit content". Så skrev Perez Hilton för en vecka sedan. Spännande! Så jag beställde hem den med en gång.

Something New 14.05.12

Ojojojoj. Jag är djupt, djupt deprimerad just nu.
Har spelat igenom Modern Warfare 3 och det var en deppig historia. Jag har gråtit tre (!!!) gånger. Första gången när Soap dog, de andra två gångerna när jag kom att tänka på att Soap var död. Hur kan de göra såhär? Låta honom överleva Modern Warfare 1 & 2 bara för att ha ihjäl honom i trean. Nä. Inte okej!
Utöver denna tragedi så gillade jag verkligen MW3. Lite trådar från ettan och tvåan som togs upp och avslutades och det var dessutom väldigt spännande emellanåt, nästan spännande i klass med första spelet. Like it!
Soaaaaaap, don't leave me!

Something New 13.05.12

Fick äntligen sett sista avsnittet av New Girl. Det är verkligen en underbar serie, även om den kanske tappade lite mot slutet. Men det kan man leva med, som helhet var det riktigt bra. Undrar när den dyker upp på DVD?

Something New 12.05.12

Karin fyllde 24 år den 12e maj och jag och Linn var på plats i Trollhättan för att fira. Vi framkallade bilder från gymnasietiden (från sista året, det bästa året) och satte in i ett album som vi döpte till "2006 - 2007: En Schilldring" (för att vi gick på Schillerska. Heheee, wordplay). Det blev fint och hon blev glad. Vi åt god mat och träffade Karins Trollhättan-vänner. Det var himla mysigt. Ska nog skaffa ett Regionen-runt-kort som Linn har, så vi kan hälsa på Karin lite oftare. Trion från ES3B gotta stick together!

Something New 11.05.12

Idag har jag pysslat och grejat tillsammans med Linn större delen av eftermiddagen. Imorgon fyller Karin 24 år och vi har idag fått färdigt hennes födelsedagspresent. Det blev himla fint! Risken finns att Karin kanske ser detta så jag lägger inte upp någon bild. Kanske imorgon, när hon fått den. Oh, jag är så stolt över den! Kommer bli awesome. Imorgon ska jag tvätta, handla och baka. Och sedan åka med Linn ändå upp till Trollhättan och fira Karin. Kommer bli en fin lördag. Bye for now!
Istället för Karins present lägger jag upp en bild från jobbet. Jag tar alltid av mig mina tofflor innan vi går in och sover med barnen. Och när jag gick upp efter att barnen somnat såg jag att Elin ställt sina tofflor precis bredvid mina. Herregud så sött!

Something New 10.05.12

Jag och Linn var lediga från jobb respektive skola idag så vi åkte till stan och shoppade. Jag köpte make up-wipes och allergitabletter och ...Modern Warfare 3. Det första MW är absolut ett av de bästa spelen jag spelat (jag GRÄT i slutet när Gaz dör), MW2 var sisådär, inte fantastisk, så nu blir det spännande att se hur trean blivit. Har hittills spelat någon timme och är väl inte riktigt så hänförd som jag var efter att ha spelat första timmen av MW1. Men men, ska inte döma ut det i förtid.



Something New 09.05.12

Jag har gjort Macarons, eller Makroner som det heter på svenska. Det var jättespännande, när jag köpte mandelmjöl nere på ICA sade tjejen i kassan: "Mandelmjöl? Jaha, det visste jag inte att vi sålde här". Haha. Inte rykande åtgång på makrons-ingredienser här i Majorna direkt.
Förutom mandelmjöl behövdes florsocker, smör, socker och äggvitor. Och kakao som smaksättning. Chokladmakroner alltså. MUMMA.

Something New 08.05.12

Okej. Nu skedde det. Jag har nått rock bottom.
Vanlig dag på jobbet. Var ute med barnen på gården. Filip hade kastat av sig sin mössan. Jag scannar av gården för att lokalisera den. Ser någonting i gräset några hundra meter bort. Jag spetsar blicken, känner en sorts spasm i mitt högra pekfinger. Och för ett ögonblick funderar jag över varför jag inte ser föremålet på närmare håll. Och sedan inser jag vad jag precis försökt göra; zooma in med blicken. Som man gör i Portal.
Jag har alltså börjat förväxla spel och verklighet. Nu är det kört.

Something New 07.05.12

Jag har fortsatt att nörda ner mig i Portal 2. Har nu spelat igenom större delen av spelet med kommentatorspår. Kan inte få nog, känner jag. Har gått in i en sorts posttraumatisk stress och vill helst inte skiljas från spelet. Fast sån är jag när det gäller allting. En bra film, en bra bok, ett bra spel. Upplevas om igen, med en gång.
(nu hittade jag @ ialla fall. Alt Gr + 2. Hmpf. Safari är inte riktigt kloka, som Obelix skulle sagt).

Something New 06.05.12

Kom på att jag hade ett nytt avsnitt av den fantastiska serien New Girl. Och imorgon kommer sista avsnittet på säsongen. Exaltering! Fast jag vill inte att det ska ta slut. I. Need. Mooooore.
(Fortsatt webbläsarproblem idag. Kan inte göra nytt stycke plus att det inte går att göra snabel-a. ctrl + alt + 2 = webbhistorik. Wtf? Jag och Safari = katastrof.

Something New 04.05.12 - 05.05.12

Utöver mina dator- och webbläsarproblem har jag drabbats av mensvärk under helgen. Härlig tajming. Horisontellt läge sedan fredags morse. Detta har resulterat i att jag hunnit spela mig igenom Portal 2. Och jag är riktigt riktigt nöjd! Allt det som var bra med Portal 1 är kvar, plus hundra nya grejer som är minst lika bra. Och det är definitivt det mest humoristiska spelet jag har stött på. Har verkligen gapskrattat många gånger. Ett minus: slutet var för enkelt. Utöver det - P E R F E K T I O N.

Something New 03.05.12

Min dator vill bara inte sammarbeta med mig just nu. För en månad sedan slutade Firefox fungera. Så jag gick över till Chrome. Och nu har den också gett upp. Så nu använder jag Safari. Hur länge innan den packar ihop? Och vad återstår då? Explorer? Uh.
Snurrade runt i Chrome för att hitta en lösning på problemet. Det enda jag hittade var 'Statistik för nördar'.
(Jävla Safari, hur gör jag för att få nytt stycke? Suck suck suck).

Something New 02.05.12

Jag fick roliga saker med posten! En vernissage-inbjudan, ett papper att skriva under och skicka tillbaka, ett spel från CDON och ett paket från Adri. Måste säga att jag inte minns när, om alls, jag fick fyra brev med posten och inget av det ville ha pengar tillbaka. Ingen räkning, inte påminnelse, inget tråk. Bara skoj. Nä, det har nog inte hänt förut.
Och jag har äntligen återförenats med min Companion Cube. Oh. The. JOY.

Something New 01.05.12


Something New 30.04.12

Gjorde för första gången Fajitas. Och det var himla gott också! Kyckling, lök, gurka, sallad, salsa och gräddfil i tortilla. Väldigt enkelt, passar mig som inte är sådär haj på matlagning (kämpar fortfarande med att lära mig att koka potatis ordentligt...)


RSS 2.0